Pirelli ще бъдат консервативни за 2014

Общи 02 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6325 посещения | без коментари

Ексклузивният доставчик на Pirelli за Формула 1 ще бъде по-консервативен в подхода си към сезон 2014 по отношение на гумите. В началото на тази година компанията предложи по-меки смеси, които увеличиха интригата в състезанията и изпреварванията. Но в битката помежду си отборите въртяха позицията на гумите, използваха по-ниско налягане и екстремен камбер, което в съчетание с високите бордюри в "Силвърстоун" доведе до няколко спуквания.
"Ще бъдем по-консервативни и ще използваме най-лошия сценарий като симулация за база за развитие на структурата на гумите", коментира Пол Хембъри, шеф на спортното подразделение на Pirelli.


Компанията направи 1000-километров тест с Red Bull и болид от 2011 г. в "Барселона" наскоро, за да изпита гуми за 2014 г. "Премина добре. Автомобилът е с 3 сек по-бърз от тестовия ни Lotus. Все още обаче ни предстои пътешествие в неизвестното с новите коли за 2014 г.", пояснява Хембъри.
Отборите са отменили теста след последното състезание в Бразилия, а причината според Хембъри е "параноя": "Трябва да си свършим работата, но за съжаление това не съответства с желанието на отборите. И никой не предлага решението".

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   formula 1
 

Datsun Go Plus Datsun Go Plus
02 октомври 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте