Чудовището от Ботроп

Общи 12 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8985 посещения | без коментари

Този път Brabus достига върха при тунинговането: Brabus B63S - 700 6x6, базиран върху новия Mercedes G 63 AMG, изглежда наистина екзотично с грубото си изпълнение. Триосовият автомобил е с 5,5-литров V8-битурбо двигател, достигащ мощност от цели 700 к.с. вместо 544-те при Mercedes G 63 AMG. Благодарение на тунинга по двигателя приблизително 4 тона тежкият болид ускорява до 100 км/ч за само 7,4 сек. Максималната скорост обаче е ограничена до 160 км/ч заради 37-цоловите офроуд гуми.

При въртящия момент също има изменения: вместо стандартните 760 Нм, между 2000 и 4500 оборота се предават 960 Нм, а скоростната кутия е автоматична. Лостовете за превключване на волана позволяват и ръчно управление. За оптимални резултати и звуков мениджмънт G 63 AMG 6x6 е специално разработен със спортна изпускателна система с клапан от неръждаема стомана. Водачът на автомобила може да избира между дискретния режим Coming Home или подчертаващ мощния двигател звук. Изпускателната система с два накрайника от двете страни акцентира върху Sidepipe-дизайна.

Освен всичко това 6x6 е и оптично обновен. Предницата се модифицира с ретуширане. Предните ъгли на спойлера са комбинирани със специална охладителна решетка с логото на Brabus и допълнителен отвор под нея. Капакът е декориран с акценти от карбон. За контраст на изцяло черния лак бронята е гланцирана. Впечатление правят и черните ксенонови фарове и дневни светлини с вграден индикатор. В контраст с черния и карбонов екстериор е изборът на интериорните дизайнери за кожено Alcantara оборудване в огненочервено. Праговете са от неръждаема стомана, забелязва се и осветеното лого на Brabus. Други акценти в интериора са алуминиевите компоненти, например върху педалите. Цената на B63S - 700 6x6 започва приблизително от щедрите 950 000 лева.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   6x6, AMG, Brabus, coming home, mercedes, Тунинг
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте