Фетиш: Corvette за малки и големи деца

Общи 21 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9575 посещения | без коментари

Мястото на класическите автомобили-играчки в чувала на Дядо Коледа остава запазено и до днес, радвайки момичета и момчета от различни възрасти – особено когато става дума за страхотен модел като новия спортен Corvette Stingray на марката Chevrolet.
През 2013 година по света са произведени и продадени над 2 милиона oфициално лицензирани от GM моделчета Stingray. През тази година бяха умалени всевъзможни версии на изключително известния и обичан спортен модел – от колекционерски модели в мащаб и малки моторизирани версии до радиоуправляеми модели и детски колички за бутане и с педали. Новият Chevrolet Corvette Stingray вече съществува дори и под формата на игрална фигурка в популярната игра Monopoly Empire – първия в историята на играта “истински” автомобил.
От 60 години насам моделът Corvette на марката Chevrolet заема непоклатимо място в умовете и сърцата на големите и малките деца в периода преди Коледа – при това не само поради участието си в известни продукции като Колите 2 на Disney Pixar Animation Studios, насрочения за 2014 година следващ филм от поредицата Transformers, а и в хилядите умалени в мащаб разновидности, произвеждани от марки като Hot Wheels и Fisher Price.
Първите умалени в мащаб модели Hot Wheels слизат от производствената линия през 1968 година, като сред тях е и поколението C3 на Chevrolet Corvette Stingray. Независимо от факта, че Chevrolet е четвъртата по обем на продажбите автомобилна марка в света с годишни продажби в обем от близо 5 милиона леки и лекотоварни автомобили в повече от 140 държави, този обем не може да се сравнява с постижението на легендарния производител на автомобилчета в мащаб, който може да се похвали с над 4 милиарда произведени модели Hot Wheels от 1968 година досега.
Редицата от плътно наредени един след друг умалени в мащаб автомобилчета Hot Wheels, произведени в над 1000 различни модели и варианти през последните 40 години, би опасала Земята повече от четири пъти, стойността на някои от най-големите колекции от модели Hot Wheels се оценява на над 1 000 000 щатски долара. Повече от 41 милиона хора по света са израсли в игри и “шофиране” на автомобилчета Hot Wheels.
Моделът Corvette Stingray от серията моторизирани автомобилчета Power Wheels на Fisher-Price е най-бързият модел Power Wheels в историята – електромоторът, захранван с 12-волтова батерия, му позволява да развие скорост от близо 10 км/ч.
Със своята максимална мощност от 466 к.с. (343 кВт), максимален въртящ момент в размер на 630 Нм и време за ускорение от 0 до 100 км/ч от 4,2 секунди новият Stingray е най-динамичният серийно произвеждан модел на Corvette в историята.

 
Ключови думи:   chevrolet
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте