Новият KIA Soul с iF награда за продуктов дизайн

Общи 29 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8050 посещения | без коментари

Новият KIA Soul, който отпразнува европейския си дебют на международния автосалон във Франкфурт миналата година, получи престижното отличие ‘iF Product Design Award’. Второ поколение на култовия компактен SUV, който вече се дистрибутира в Северна Америка, ще се предлага на Стария континент от март 2014 г.
През 2009 г. KIA Soul бе първият автомобил на корейския бранд, който бе отличен с престижната награда за дизайн ‘red dot’. От тогава до сега моделната гама на KIA е получила общо 16 награди за дизайн. С отличителния си външен вид Soul спечели многобройни фенове по света – до края на 2008 г. гордите собственици на първо поколение Soul наброяват 760 000.
Новият модел е разработен от дизайнерския екип на марката под ръководството на Питър Шрайер, президент и главен дизайнер на KIA Motors Corp. Много от екстериорните елементи на мускулестия прототип Track’ster (представен през 2012 г. на автосалона в Чикаго) са инкорпорирани във второ поколение KIA Soul, и формират модерния му облик – въпреки факта, че моделът е разпознаваем като модна икона в компактния SUV сегмент.
Въпреки визуалната прилика със своя предшественик, новият KIA Soul е изцяло нов автомобил. Обширният интериор е изцяло рестилизиран, пространството за пътниците в автомобила е нараснало, използвани са още по-качествени материали, нивото на шума в купето е минимизирано. Второ поколение KIA Soul е конструирано на изцяло нова платформа, подобна на сийд, която води до значителни подобрения в управлението и в динамиката на модела. В Европа Soul ще се предлага с 1.6-литров бензинов двигател с директно впръскване (132 к.с) и 1.6-литров турбодизел (128 к.с.).

 
Ключови думи:   kia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте