Новата С класа на Mercedes с иновативна система за управление от Continental

Общи 18 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7245 посещения | без коментари

Водещият производител на гуми и технологии за автомобилната индустрия Continental бе отличен от своя партньор Daimler със “Специална награда за иновации” за създаването на един от най-иновативните елементи от новата С класа. Признанието е за развития от Continental за Mercedes-Benz C класа иновативен тъчпад за управление.

Тъчпадът в новата С класа ще бъде използван основно за управление на функциите на екрана в автомобила. Той е управляван от чувствителна на докосване повърхност и е елегантно интегриран в централната конзола, за да позволява лесно управление от водачите, без те да отклоняват вниманието си от пътя. Чрез използването на специален софтуер той може да прецени дали повърхността му е докосната преднамерено с цел управление, или е резултат на случайно движение.

Още от създаването на тахометъра, разработен на основа вихрови токове през 1902 г., Continental работи за подобряване интерфейса човек - машина в автомобила. Един от най-важните въпроси днес е – как непрекъснато нарастващият брой функционалности за безопасност и удобство в един автомобил могат да бъдат управлявани, без да разсейват водача? За новата C класа на Mercedes експертите на Continental и Daimler тръгнаха по съвсем нов път за развитие на HMI – екип от инженери и ергономисти създаде тъчпад с активно усещане при докосване; това означава, че той потвърждава всяко действие на водача с импулси за усещане – подобни на усещането при работа с бутони. Според проведено от Continental и университета в Касел проучване тъчпади с такава способност намаляват отместването на погледа на водача от трафика с 23%, като в същото време ускоряват с 33% изпълняваните от него дейности. Това показва важността на тази технология за подобряване безопасността при шофиране и илюстрира непрекъснато нарастващата важна роля на софтуера в автомобилите.

Новата система, развита от Continental, ще бъде част от човек - машина интерфейса (HMI) в новия Mercedes-Benz С-клас, когато моделът излезе на пазара. В бъдеще други модели на Mercedes също ще въведат този тъчпад.



 
Ключови думи:   Continental, daimler, mercedes benz, mercedes benz c
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте