На какво ще се вози Путин?

Общи 17 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12755 посещения | без коментари

Руското правителство най-сетне избра изпълнител на проекта за правителствена лимузина за президента, родно производство. Единствен изпълнител на т. нар. „Кортеж“ ще бъде Централният научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ).

Така руският държавен глава ще се вози в лимузина родно производство. По темата се работи от миналата година, като за разработването на всички модели от представителната гама руснаците ще похарчат над 1 милиард евро, тъй като ще се прави модулна платформа и колата ще има „цивилни“ версии. Заедно с НАМИ да „лапнат“ проекта се опитаха „ГАЗ“, „ЗиЛ“ и Marussia Motors.

Още в началото на годината НАМИ, порталът CarDesign.ru и Marussia Motors обявиха конкурс за разработването на правителствена лимузина за президента, като през август бе избран и най-добрият проект – този на руснака Ярослав Яковлев и холандеца Бернд Веел (на снимката). Още не е ясно дали бъдещата представителна кола ще изглежда точно по този начин.


 
Ключови думи:   cardesign
 

Снимки


 

Mercedes тества S-класа XL Mercedes тества S-класа XL
17 септември 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте