Ветроходна премиера за Lexus IS 300h

Общи 16 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6535 посещения | без коментари

Стартира официално Тринадесетата международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS”. По традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” и яхт-клуб „Бавария яхтс”, като за втора поредна година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS. Тазгодишното издание, началото на което съвпадна с официалния ден на морската ни столица, събира за 13-а поредна година всички любители на ветроходството и предлага на публиката екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на кап. Георги Георгиев - първия българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.

В тазгодишното издание участват рекорден брой състезатели - над 300, с 46 яхти, които плaват под флаговете на България, Украйна, Русия, Франция, Италия, Панама. За втора поредна година, по време на регатата, генералният спонсор LEXUS организира и ексклузивна ветроходна премиера за България на нов модел на LEXUS – в случая IS 300h. Гостите на регатата ще бъдат едни от първите, които ще имат възможност да шофират този революционен пълен хибрид и да проверят сами как мощност от 223 к.с. се комбинира със среден разход на гориво едва 4,3 л/100 км и само 99 г/км СО2 емисии.

През 2013 г. се навършват 36 години от подвига на капитан Георги Георгиев, който прекосява земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с постижението си в „Книгата за рекордите на Гинес”. Постижение, повторено от мнозина, но яхтата Кор Кароли и капитан Георги Георгиев са първите в България. Регатата е прекрасен повод българите да си спомнят за самоотверженото приключение на този наш сънародник и поне за няколко дни да се потопят в атмосферата на истинските морски преживявания.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   bavaria yachts, cor caroli, lexus
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте