Renault обнови Scenic и Grand Scenic

Общи 01 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6450 посещения | без коментари

Renault подложи на фейслифт компактните си ванове Scenic и Grand Scenic. Те получиха нови предни брони и различни фарове със светодиодни секции за дневни светлини. Напълно променени са стоповете, а въздухозаборниците отпред са се сдобили с хромирани акценти. Обогатените възможностите за интериора и цветовете на каросериите, въведени са и джанти с нов дизайн.
Към гамата на двигателите се присъединяват два нови дизелови с работни обеми от 1,5 л и 1,6 л (заменящ 1,9-литровия). Показателите им съответно са 110 к.с. (260 Нм) и 130 к.с. (320 Нм). Първият харчи с 12% по-малко гориво спрямо предшественика си със същия обем (4,1 л/100 км), а въртящият му момент е пораснал с 20 Нм. Разходът на втория е с 20% по-нисък (4,4 л/100 км) от този на 1,9-литровия мотор със същата мощност. И двата дизела са със система Stop-start и с такава за регенериране на енергията при спиране.
От пролетта френският производител пуска и 1,2-литров бензинов турбомотор с макс. мощност 115 к.с. Той е с 20% по-икономичен от 1,6-литровия бензин с мощност 110 к.с. и изразходва средно с 1,6 л/100 км по-малко гориво. Съдържанието на CO2 в отработилите му газове е 135 г/км.
Освен всичко останало Scenic и Grand Scenic се сдобиват с помощна система за старт под наклон, сигнализация за пресичане на непресечена осева линия и автоматично превключване от къси на дълги светлини и обратното.
От 21 350 евро започват цените на Scenic във Франция.

 
Ключови думи:   co2, renault
 

Снимки


 

Venom GT Spyder 2013 топлес Venom GT Spyder 2013 топлес
01 декември 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте