GM продава дяла си в Peugeot-Citroen

Общи 14 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7595 посещения | без коментари

General Motors продава целия си дял от 7%, който американският гигант има във френския PSA/Peugeot-Citroen. Купувачът е институционален инвеститор. GM доби акциите на стойност 400 млн. долара през февруари миналата година като част от съглашение с френската компания.
„Съюзът ни остава в сила, като ще се фокусираме върху програмата за автомобили - производство, доставка и логистика“, е заявил Стив Гирски, вицепрезидент на американския гигант. Плановете за съвместна платформа за субкомпактни и малки автомобили и за трицилиндрови двигатели обаче са анулирани.Така че следващото поколение на Corsa, което трябва да дебютира в края на 2018 г., няма да е с обща платформа с бъдещите Peugeot 208 и Citroen C3. Намеренията за производството на новите Opel/Vauxhall Meriva и Citroen C3 Picasso в завода на германската марка в Сарагоса, Испания, остават в сила.
Освен това Opel обяви, че ще прави нов модел в завода си в Рюселхайм, но не даде допълнителни подробности.
GM очаква френско-американският съюз да спести годишно 1,2 милиарда долара от 2018 г., като сумата ще бъде разделена по равно между партньорите.
PSA ще произвежда в завода си Сошо, Франция, компактен кросоувър (C-CUV) за Opel, европейската бойна единица на американската компания. Засега се знае, че това ще е наследник на минивана Opel/Vauxhall Zafira Tourer.
Първите модели, плод на американо-германо-френската връзка, ще дебютират през 2016 г.

 

S-класата на Kia S-класата на Kia
14 декември 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте