BMW патентова електрически турбокомпресор

Общи 04 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6410 посещения | без коментари

BMW патентова електрически турбокомпресор, който в най-близко бъдеще компанията ще започне да монтира в двигателите на баварската марка. Новото чудо трябва да се появи в 6-цилиндровия мотор с три турбини от семейството М3 от следващо поколение.
Той представлява турбина, която може да бъде задействана както от отработилите газове, така и от електромотора. При това за разлика от традиционните агрегати, разработката на BMW е без твърда връзка между ротора и нагнетателя, като между тях ще се появи допълнителен възел с електромотор. На празен ход или при движение роторът се отделя от нагнетателя и се върти свободно, без да увеличава натоварването върху двигателя. При това електромоторът функционира, но без натоварване, а електрониката настройва неговите обороти под скоростта на оборотите на вала на нагнетателя. Когато шофьорът натисне педала на газта, сцеплението между електромотора и компресора спира. В този случай компресорът работи за сметка на електромотора, като прави двигателя изключително отзивчив.

 
Ключови думи:   bmw
 

Lambo Gallardo за ски Lambo Gallardo за ски
04 ноември 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте