Яхтата на Mercedes-Benz ще се казва Arrow460 Granturismo

Общи 02 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6950 посещения | без коментари

Миналата година Mercedes-Benz и сравнително новата яхтена компания Silver Arrow показаха съвместния си проект за лодката Granturismo, чийто прототип дори бе подложен и на тестове във водата. Тези дни на яхтения салон в Монако отново се заговори за „мокрите“ мерцедеси, след като бяха представени и финалните рендери на проекта – Arrow460 Granturismo. Припомняме, че това име не е случайно и напомня за легендарното прозвище „Сребърните стрели“, което са имали болидите на Mercedes-Benz поради специфичния си цвят заради изтърканата от тях боя (не сребърен, а алуминиев все пак).

46-футовата яхта (дължина – 14 м) ще разчита на чифт дизелов двигатели от специалистите за морски силови агрегати Yanmar, всеки с макс. мощност 480 к.с. С тях яхтата постига крейсерска скорост около 30 възела (55,56 км/ч) и максимална около 40 (74 км/ч).

Според дизайнерите на Silver Arrow460 лодката е подходяща за дневни разходки, но разбира се, в носа й има спална каюта, в която можеш да прекараш нощта на борда. Страничният прозорец се плъзга, а предният може да бъде свален, така че пътниците да седят удобно вътре в кабината и едновременно с това да се радват на гледката на откритото море. Остъкляването е специално и автоматично контролира проникването на светлина според интензивността на слънчевите лъчи.

Вътре пространството е решено доста мултифункционално – масата и леглото се плъзгат и прибират, когато не ви трябват, за да се освободи пространство. На борда е предвидена и малка луксозна баня с вход откъм каютата. Обзавеждането включва и високотехнологична аудиосистема, много място за личен багаж, енотека и ледогенератор.

Silver Arrows Marine вече приема поръчки за яхтата, като цената е 1,25 млн. евро. Доставките започват от началото на 2015 г. Първият готов екземпляр ще бъде произведен като Edition 1. Ако имате някой и друг излишен милион, можете да поръчате тази лодка на www.silverarrowsmarine.com.








 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте