Превозвачите пестят до 515 л гориво годишно с нова гума на Michelin

Общи 27 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6435 посещения | без коментари

Michelin лансира в София новата си подобрена линия тежкотоварни гуми X Line Energy. Лятното й издание бе представено през есента, а зимното вече е готово да посрещне несгодите на студовете през следващата година. Гамата излиза на пазара едновременно с въвеждането на новия европейски регламент за етикетиране на гумите от 1 ноември.
В сегмента тази гума се отличава с максимално дълъг пробег, ниско съпротивление при търкаляне, а това влияе на разхода на гориво. Производствените тестове с камиони Renault показват намаление на разхода на гориво с 0,74 л/100 км спрямо предишния модел Energy SaverGreen при средна скорост 80 км/ч. При годишен пробег над от 130 000 километратова се изразява средно в спестени 1000 евро за дванадесетте месеца спрямо предишния модел и се избягват 1,3 т СО2 вредни емисии.
Освен това X Line Energy е с 10% по-добро странично сцепление и ползва технологията „водна капка“, която при износване от от 2/3 на каналите се отварят нови. Тя се прилага за първи път в ремаркетните гуми, досега беше актуална само при диференциалните.
Новата гума е с три подобрения в шарките, нови смеси и металокорни нишки. Освен това ползва и каркас Energy Flex във всички позиции, предните, които са с индекс Z са и с увеличена раменна част на протектора, делта ламели със 7-процентов наклон. Това се изразява в по-добро сцепление и по-голямо контактно петно с пътя, а оттам – и в по-добра стабилност на тежкотоварния автомобил. Системата Power Pump спомага за по-бързата евакуация на водата.
Ценово новата гума няма да е по-скъпа от предишния модел, а топлият й регенерат напълно отговаря на характеристиките на една нова гума. Специалистите от Michelin напомниха, че ползването на азот за гумите е добро решение, защото молекулата му е по-голяма и излиза много по-бавно от вентила. Видео

 
Ключови думи:   line energy, michelin, renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте