Общият модел на BMW и Toyota ще прилича на FT-1

Общи 13 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7720 посещения | без коментари

Преди време ви бяхме разказали за първия съвместен модел на BMW и Toyota, който ще бъде готов през 2017 г. Официално двете компании са заявили, че правят обща платформа за спортен автомобил от средния клас. Засега обявените предварителни размери са 4,68 х 1,97 х 1,23 м. Дизайнът на автомобила ще е вдъхновен от прототипа FT-1, демонстриран на автосалона в Детройт, но серийният модел ще е малко по-къс.

Очаква се новите спортисти да са с предно разположени двигатели и задно предаване. В гамата ще влезе 2,0-литров бензинов 4-цилиндров двигател с макс. мощност 218 к.с., както и 6-цилиндров мотор с 320 „коня“. Топ версията ще разчита на 400 к.с. и ще спринтира от място до 100 км/ч за 4 сек при макс. скорост 250 км/ч.

И двата модела ще излязат на пазара едновременно, но както вече споменахме – не по-рано от 2017 г. Японецът ще струва 35 000 евро, а баварецът – с между 5 и 10 хил. евро повече.



 
Ключови думи:   bmw
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте