Колко опасни могат да бъдат ските в автомобила?

Общи 13 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8550 посещения | без коментари

Обичате да карате ски през зимните уикенди? Много хора го правят по това време на годината. Автомобилните водачи обаче трябва да внимават ските, ски обувките и други предмети да бъдат добре закрепени. В противен случай пътниците са застрашени от сериозни наранявания, както доказва ADAC в специален краштест.
В първия опит тестващите поставят предметите в багажника при частично сгъната задна седалка. Резултатът: при удар със скорост 50 км/ч те политат бързо през купето и се превръщат в снаряди. Ските се плъзгат между облегалките на предната седалка и причиняват травми за пасажерите в областта на кръста, а обувките продължават пътя си със скорост 50 км/ч и достигат главите на пасажерите с тегло, увеличено от 30 до 50 пъти. Вследствие на това и кокпитът е сериозно разрушен. При втората симулирана катастрофа експертите от ADAC закрепват куфарите и ските на халки и поставят ски обувките зад предната седалка в пространството за краката на пътниците. Въпреки че облегалката е подложена на сериозно натоварване от масата на двата куфара, всички предмети остават на безопасно място и дъмитата не получават наранявания.
ADAC напомня, че в Германия заради лошо закрепените товари шофьорите могат да загубят до три от контролните си точки и да платят глоба в размер на 50 евро.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте