Българските автомобили на път към Европа

Общи 16 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6210 посещения | без коментари

Българският автомобилен производител Литекс Моторс, който съвместно с най-големия частен китайски производител Great Wall Motors вече повече от 2 години предлага на нашия пазар коли с марка Great Wall, извършва първия си регулярен износ за Европа. Първата партида български автомобили отпътува за Италия днес - 16 декември 2013 г.
Модерният завод на Литекс Моторс в с. Баховица, край град Ловеч беше официално открит преди близо 2 години. За тези 2 години той успя да се развие успешно, да даде работа на много млади хора, да разшири производството си, а вече дори и да изпълнява регулярен износ за европейския пазар.
Капацитетът на заводът е 50 000 автомобила годишно при работа на 2 смени. В завода в момента са заети над 200 души, като при достигане на пълен капацитет могат да достигнат 2000. Поточните линии в завода включват по 84 работни станции. Всеки автомобил преминава през 7 различни точки на контрол на качеството. Системата за управление позволява всяка една операция по колата да бъде индивидуално проследена и да се проверява качеството и крайния резултат от работата на всеки отделен служител. Всеки автомобил има индивидуален паспорт за качество.
В края на ноември тази година стартира производството и на новия модел Great Wall H6, който се очаква да се превърне в хит на пазара в България и в Европа. Моделът се характеризира с елегантна и зряла външна визия, богато стандартно оброудване, високи технологии, изключително обширно вътрешно пространство и ефективни двигатели. Съотношението качество-оборудване-цена на Н6 е най-доброто на пазара.
През 2009 г. Литекс Моторс беше отличен с „Инвеститор Клас А“ от българската агенция по инвестиции, оценяващо направената инвестиция в българската икономика с най-висок клас. През 2012 г. Литекс Моторс получи и наградата „Инвеститор на годината“ за завода за производство на автомобили.
По време на световната дистрибуторска конвенция на Great Wall Motors заводът на Литекс Моторс грабна приза “Най-добър завод за производство на автомобили Great Wall“ за втора поредна година – 2012 и 2013г.
На 18-ти октомври 2012г. българският автомобилен производител Литекс Моторс получи международен сертификат за качество ISO 9001:2008. Документът е издаден от престижната британска организация за типово одобрение и сертификация на автомобили VCA. За първи път подобен сертификат се издавана автомобилна компания у нас. Документът потвърждава, че производствените процеси в завода за автомобили на Литекс Моторс отговарят на най-високите стандарти за качество в световната автомобилна индустрия.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте